FAQ

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Trafikalt grunnkurs, trinnvurdering trinn 2 og 3, sikkerhetskurs på øvingsbane og sikkerhetskurs på vei (4 deler) er obligatorisk. De over 25 år kan slippe unna 10 av de 17 timene på trafikalt grunnkurs, men må fortsatt ha førstehjelp og trafikant i mørket. I tillegg ønsker vi at alle våre elever har forbikjøring, unntak for de som har førerkort fra et annet land.

Alle delene du trenger på trafikalt grunnkurs for å kunne begynne privat øvelseskjøring er inkludert i prisen på 3500. For elever over 25 år, eller med førerkort fra utlandet trengs førstehjelpsdelen og trafikant i mørket.

Bevis på fullført trafikalt grunnkurs og legitimasjon. Dersom vi blir stoppet er det elevens ansvar å fremvise dette.

Dersom annet ikke er avtalt gir vi 2 dobbeltimer (4 kjøretimer) i kreditt. Dvs. at vi da stopper kjøringen frem til utestående beløp er betalt.

Førerkortet for en gjennomsnittlig elev vil koste omtrent 35.000,-. Prisen er avhengig av mange faktorer, som f.eks. hvor raskt man lærer, hvor ofte man har mulighet til å øve, hvor man øver, hvordan man øver, hvilket tidspunkt man øver, språk. Noen klarer å få det ned til rundt 25.000,- mens andre bruker 100.000,- og enda mer. Dersom trafikklæreren din ser at dette er noe som kommer til å ta vesentlig lengre tid enn hva som er normal, så vil det bli gitt beskjed, slik at du selv kan ta en avgjørelse om dette er noe du ønsker å bruke penger på.

Gjennomsnittet bruker omtrent 40 timer. Igjen vil dette avhenge av mange av de samme faktorene som i de tidligere spørsmålene.

Vanlig arbeidstid er som regel mellom 08:00 til 16:00. Vi skal være behjelpelig så langt som mulig med å finne tider som passer best mulig for deg, og enkelte ganger kan dette bety å strekke oss til å kjøre på tidspunkter der folk normalt sett har fri, men vi ønsker å unngå dette så vidt mulig. Vi har funnet ut at dersom man planlegger og setter opp timer langt frem i tid (4-6 uker frem) så vil du kunne få oppfylt ditt ønske om å ta kjøretimer uten å ta for mye fri fra jobb/skole.

I hovedsak møter du opp på vårt kontor på Madlaveien 12. Vi kan også hente andre steder etter avtale.

Vi benytter oss av tabs.no. Her kan du få full oversikt over hvor mye man skylder, har betalt inn, osv. Vi kan sende ut faktura, men da påløper et fakturagebyr. Vi oppfordrer til betaling via tabs. Der er det to muligheter for betaling, via vipps eller nettbank.

Dersom du ønsker å bli hentet eller satt av en annen plass en på kontoret vårt skal dette avtales direkte med lærer i god tid før timen. Lærerne våre har ofte avsluttet en time like før din og trenger tid til å komme seg til avtalt punkt. Dette vil gå av tiden til kjøretimen din.

Typiske områder for trinn 2 er Våland, Eiganes, Stokka, Storhaug og Tasta. På trinn 3 kjører vi mye på Sola, Randaberg, Sandnes, Forus, Hillevåg og i sentrum. Trinn 4 er lengre turer nedover Jæren, Egersund og Oltedal.

TEORI: kan taes 6 mnd før fyller 18. Tirs-fre kl 08-13 på statens vegvesen FORUS.

Det er svært sjelden at man klarer seg med bare det obligatoriske. Det meste av den obligatoriske opplæring forutsetter at vi er i nærheten av det nivået som kreves på førerprøven. For at vi skal kunne se at nivået er der det skal være krever vi minst en dobbeltime, men veldig ofte bør man beregne mer enn det. Gjennomsnittet vil nok trenge rundt 20-30 vanlige timer utenom det obligatoriske.

Trafikalt grunnkurs består av 3 deler. 10 timer teori, førstehjelpskurs på 4 timer og trafikant i mørket på 3 timer.